Hoe kan ik inschrijven?

Oriënteren op de basisschool 

Alle kinderen zijn leerplichtig vanaf 5 jaar. Het is heel goed om u vooraf goed te oriënteren op de mogelijkheden.

Het is belangrijk om goed te bekijken welke school bij u en uw kind past. Niet alle basisscholen zijn hetzelfde.

Past de werkwijze van de school bij uw kind , welke uitgangspunten hanteert de school, hoe ziet de school en het schoolplein eruit , zijn er mogelijkheden voor buitenschoolse opvang , etc..... Het zijn allemaal aspecten die een rol kunnen spelen bij uw schoolkeuze. Het is belangrijk goed na te denken over de schoolkeuze. U sluit met de school een samenwerkingsverband voor 8 jaar. Deze verantwoordelijkheid nemen wij op obs Dubbeldam graag op ons. 
 

Wij adviseren u, uw kind rond de tweede verjaardag aan te melden:
In sommige groepen kunnen wij helaas wegens plaatsgebrek geen leerlingen meer plaatsen. Voor actuele informatie over de mogelijkheid tot plaatsing vragen we u contact op te nemen met de directeur.

Hier leest u het Toelatingsbeleid van onze stichting, met aanvullende kaders voor aanmelding. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een kijkje nemen op obs Dubbeldam

We nodigen u graag uit op obs Dubbeldam. Om een afspraak te maken met obs Dubbeldam kunt u het formulier "kennismaken" invullen. Dit vindt u op onze startpagina.
Tijdens de rondleiding krijgt u de school te zien en worden de belangrijkste aspecten van ons onderwijs verteld.

Na de rondleiding krijgt u het inschrijfformulier mee naar huis.

U kiest voor obs Dubbeldam? 

Wanneer u kiest voor obs Dubbeldam, kunt u het inschrijfformulier ingevuld op school afgeven of opsturen. 

U heeft uw kind ingeschreven op obs Dubbeldam? 

Enkele weken voordat uw kind vier jaar wordt, krijgt u van de school bericht in welke groep uw kind wordt geplaatst. Vóór de vierde verjaardag is er een aantal dagdelen dat uw kind mag komen om alvast te wennen. Wanneer uw kind in groep 1 start, verwachten wij dat het zindelijk is en ook zelfstandig het toilet kan bezoeken.

Intakegesprek

Het is voor ons heel belangrijk te weten hoe uw kind zich heeft ontwikkeld. Wanneer we dat in beeld hebben, kunnen we beter inspelen op de behoeften van uw kind. Tijdens het intakegesprek bespreken we samen met u hoe het met uw kind gaat , hoe het zich ontwikkeld heeft , etc....

En dan ...eindelijk naar school. Uw kind mag echt naar obs Dubbeldam

Meteen na zijn of haar vierde verjaardag begint het kind de complete schoolweek te volgen. In overleg met ouders kan anders besloten worden. In de periode vlak voor de zomervakantie schrijven we wel nieuwe leerlingen in, maar het is beter dat het kind pas na de zomervakantie daadwerkelijk start.

Sluitingsdatum inschrijvingen

Vanaf 14 juni 2021 nemen wij in principe geen nieuwe leerlingen aan voor het schooljaar 2021-2022. Uw kind wordt dan op de wachtlijst geplaatst voor het komende schooljaar.

Cookie instellingen